С приключенска игра и много награди „Натура 2000 идва в столица“

С приключенска игра и много награди „Натура 2000 идва в столица“
Димитър Градинаров/БДЗП
A A+ A++ A

С приключенска игра и много награди кампанията „Натура 2000 идва в столицата“ гостува на AdventureKids 2018 - приключенски фестивал в Детски научен център „Музейко“.

На 6 октомври, събота, от 11 ч., в „Музейко“, в зоната, определена за Българско дружество за защита на птиците, може да се включите в играта „Открий, научи, спечели!“ – една приключенска игра, участниците в която трябва да съберат липсващите думи от пет кратки истории за най-малката защитена местност „Пода“, разположена край Бургас. Миниатюрната защитена територия от едва 100 класни стаи е дом и спирка за близо 290 вида птици.

Всички участници в играта трябва да проявят силен търсачески нюх и внимателно да следват ключа към загадката, която трябва да разкрият. Необходимо е още да бъдат бързи, съобразителни и силни в отбора, част от който ще изберат да бъдат. Отборът пръв открил и научил кратката история за „Пода“ е победител. Награди очакват всеки осмелил се да се впусне в приключението.

Специално ателие ще предложи на гостите на „Музейко“ в съботния ден да изберат рисунка на емблематична птица от нашата природа. Рисунките са специално създадени от Inspire Bulgaria и имат за цел да популяризират интересни, познати и непознати пернати, някои от които и застрашени от изчезване. С помощта на специалисти участниците в ателието ще могат да оцветят птицата в естествената ѝ окраска или така, както си я представят.

Рисунките за оцветяване са специално създадени за проекта на Inspire Bulgaria – Bulgaria wings.

Кампанията „Натура 2000 идва в столицата“ се организира от Българското дружество за зашита на птиците и Издателство „Просвета“ в рамките на проект „ПрироДА“ към програма LIFE+ на ЕС.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"