ДПС подкрепя ДСБ за извънредно заседание

ДПС подкрепя ДСБ за извънредно заседание
http://clubz.bg/
A A+ A++ A

 

Поведението на управляващото мнозинство го оценяваме като национално безотговорно. Това заяви на брифинг в НС лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, пише БГНЕС.

„Свидетели сме на поредния гаф на управляващото мнозинство в НС. НС е естественото място за политическите дебати. ГЕРБ се крият от политическите дебати, лишават контрола на държавата при наличие на много тревожни геополитически процеси, включително и стачки в страната. Бягството от политическите дебати в НС и в обществото, е подмяна на конституционния ред и държавното устройство в страната. Има актове, които са взети зад гърба на НС и с днешното решение се лишава НС да осъществи контрол над тези взети решения”, каза лидерът на ДПС.

Според него ситуацията прилича на необявено извънредно положение в страната. „Те са в ситуация на политически нокдаун. Техните изявления ги разбираме като това, че за тях НС е цирк, където си играят на криеница и все други са им виновни. Дори при взетото днес решение с гласовете на ГЕРБ, както и на обединените националисти или както Съвета на Европа ги нарича- фашисти”, каза Мустафа Карадайъ.

„Изходът от тази ситуация е свикване на извънредно заседание на НС за неговото саморазпускане. Това, което се случва в НС пряко рефлектира върху качеството на живот на българските граждани, както е писано в свещените книги „вкупом съгрешиха и вкупом излишни станаха”, обясни той.

Карадайъ заяви, че ДПС би участвало в подписка за свикване на извънредно заседание на НС. „Нещо повече като отговорна политическа партия бихме предложили и предметна това заседание-саморазпускане на НС и определяне на дата на предсрочните парламентарни избори“, заяви Мустафа Карадайъ.

На въпрос дали е възможност ДПС да подкрепи ГЕРБ на предстоящите президентски избори председателят на ПГ на ДПС коментира, че има нужда от обединение и на БСП, и на РБ и на ДПС, и на всички демократични партии за честност на изборите и за охрана на вота на българските граждани, както и да не се допуска подмяна на волята на хората.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"