Жени и деца грабнаха оръжие в центъра на София

Жени и деца грабнаха оръжие в центъра на София
A A+ A++ A

Граждани успяха да се докоснат до военна техника днес в столицата, съобщава Канал3. Бронирана машина "Хамър", бойни бронирани колесни машини "Командо", "Гардиан" и "Пустинна котка", гранатомети, картечници и други видове огнестрелно оръжие бяха изнесени пред сградата на Министерството на отбраната.

Военнослужещи, пък асистираха на гражданите и им демонстрираха как се борави с оръжията и им позволиха да разгледат бойните машини отвътре.

Поводът бе отбелязването на Деня на независимостта, като това бе част от инициативата "Това сме ние", с която Министерството на отбраната цели да популяризира военната служба.

Присъстващите имаха възможност да се запознаят с условията за участие в курсове за начална и специална военна подготовка.

На място присъства и лично вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. В инициативата се включи и Представителния духов оркестър на Сухопътните войски, който поднесе няколко изпълнения на гостите.

Министерство на отбраната отбелязва Деня на независимостта по аналогичен начин в още 16 града -  Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Плевен, Сливен, Шумен, Смолян, Благоевград, Враца, Белене, Асеновград, Карлово, Казанлък, Хасково и Ямбол.

Снимка: канал3

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »