Вече трета година няма кой да доставя храна на армията ни

Вече трета година няма кой да доставя храна на армията ни
МО
A A+ A++ A

Българската армия е останала без доставчик на храна от три години. Заради висящата процедура по избор на доставчик Министерството на отбраната харчи близо 31 млн. лв. без обществена поръчка. Заради продължаващия конкурс командирите твърдят, че са принудени да нарушават закона, признава началникът на Военнморските сили контраадмирал Митко Петев, сочи разследване на бТВ, предаде БГНЕС.

„Командирите са изправени пред една страшна дилема – или да нарушат закона и да не осигурят безплатната храна, или да я осигурят по нерегламентиран нормативно път, което отново е нарушение на закона”, заяви контраадмирал Петев. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов обяви, че са пускани обществени поръчки до 30 хил. лв., което е законно изключение.

Според адвокат Грета Ганева това е заобикаляне на закона. „Заобикаляне на закона се счита за състояние, в което със законни средства постигаш забранени от закона цели”, каза юристът. „Аз ви казвам, че няма какво да се направи. Или трябва да храним войниците, или да разпуснем армията”, посочи Каракачанов. Месец след встъпването в длъжност на Каракачанов 3-членен състав на Върховния административен съд дава решение на министъра обжалваната процедура по обществената поръчка да продължи.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »