"Часовникът на Страшния съд": Остават 2 минути до края на света

"Часовникът на Страшния съд":  Остават  2 минути до края на света
A A+ A++ A

Колко близо е човешката цивилизация до унищожаване на планетата ни?

Издателите на "Бюлетина на ядрените учени" обявиха, че тази година създаденият от тях символичен Часовник на Страшния съд продължава да показва само 2 минути до полунощ, както беше и в началото на 2018 година, предаде БНР.

Толкова близо до глобална криза, според учените, не сме били от 66 години. Ето какво заяви по този повод бившият министър на отбраната на Съединените щати Уилям Пери:

"У мен това събужда спомени за 1953 година. Съветският съюз тогава тъкмо беше тествал водородна бомба. Бруталната Корейска война още продължаваше и вече беше отнела живота на милиони хора. Американските сили в Германия бяха три пъти по-малобройни от Червената армия там и имаха разрешение и готовност да използват тактически ядрени оръжия, в случай че бъдат нападнати".

"Липсата на промяна в сравнение с миналата година не означава, че може да се говори за стабилност", предупреди ръководителката на "Бюлетина на ядрените учени" Рейчъл Билсън. Източник на голяма загриженост, според екипа ѝ, продължават да бъдат вероятността от ядрена катастрофа, набиращите скорост климатични промени, информационните войни и фалшивите новини.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »