Денят започва със слънчево време, следобед ще нахлуят облаци

Денят започва със слънчево време, следобед ще нахлуят облаци
Pixabay
A A+ A++ A

Преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд облачността от североизток ще се увеличи и вплътни и привечер на отделни места, главно в североизточните райони, ще има слаби превалявания от дъжд, а в планинските - от сняг. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който в Източна България привечер ще се ориентира от север. Максималните температури ще са от 4 до 9 градуса, за София - около 5, сочи прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане след обяд ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево, но след обяд облачността ще се увеличава и вплътнява. Привечер, на отделни места, ще има слаби валежи от сняг. Ще духа силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2 градуса, на 2000 метра – около минус 7.

По Черноморието преди обяд ще има слънчеви часове, но по-късно през деня облачността ще се увеличава и вплътнява. Едва привечер на отделни места, главно по Северното Черноморие, ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен вятър от северозапад, който постепенно ще се ориентира от север. Максималните температури ще са 6-8 градуса. Температурата на морската вода е 6-7. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »