Мадуро: Гуайдо може да отиде на съд, американците искат да ни направят втори Виетнам

Мадуро: Гуайдо може да отиде на съд, американците искат да ни направят втори Виетнам
YouTube
A A+ A++ A

Президентът на Венецуела Николас Мадуро заплаши с изправяне пред съд опозиционния лидер Хуан Гуайдо заради нарушаване на конституцията с обявяването си за легитимен държавен глава, предаде БНР, позовавайки се на Ройтерс.

Мадуро подчерта, че Гуайдо се опитва да раздели страната и да убеди администрацията на президента Тръмп да започне военна намеса във Венецуела.

„Ако американската империя посмее да докосне дори и едно палмово листо на наша територия, това ще се превърне в нов Виетнам“, каза Мадуро.

„Този човек, който вярва, че политиката е игра и че може да нарушава конституцията и закона, рано или късно ще трябва да отговаря пред съда“, каза Мадуро и добави, че е „напълно сигурен“ в това.

Венецуелският върховен съд вече наложи забрана за пътуване и замрази банковите сметки на Гуайдо, след като одобри искане на главния прокурор за предварително разследване на действията му.

Американският Конгрес няма да подкрепи военна намеса на САЩ във Венецуела, въпреки изявленията на президента Доналд Тръмп, намекващи за това, каза вчера председателят на комисията по външни работи при камарата на представителите.

Преди това американският президент Доналд Тръмп обяви, че проучва „всички варианти“ по отношение на Венецуела, като подчерта, че президентът Николас Мадуро е направил „ужасна грешка“, като е попречил на международната хуманитарна помощ да влезе в страната.



Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"