Ново нападение над медици, този път в Нова Загора

Ново нападение над медици, този път в Нова Загора
A A+ A++ A

Деветнайсетгодишен младеж бе задържан за нападение над медицински служител във филиала за Спешна медицинска помощ, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

Няколко часа след инцидента младият мъж е освободен от ареста.

Поредното нападение над спешни медици се случва след инфаркт на бащата на момчето, който е бил на 48 години и е починал в ръцете на лекарите. Те са се борили за живота на мъжа, но инфарктът е бил масиран, обясниха от болничното заведение.

Заради загубата, синът му – на 19 години, силно афектиран, нападнал медиците, когато му съобщавали за смъртта на баща му.

Медицински специалист от спешното е получил наранявания по лицето. “Не може да се работи в тази обстановка. Ще настояваме за охрана”, каза завеждащият на отделението д-р Хусин Калаш.

Още един лекар обаче се оказва нападнат, ден преди случката с 19-годишния младеж. Случаят разказа днес потърпевшият лекар Йордан Михайлов.

“Бях на дежурство в поликлиниката. При смяната на дежурните екипи, дойде мъж, който настоя веднага да бъде прегледан. Ние в този момент се сменяхме и дезинфекцираме кабинета. Бях нападнат в гръб, блъскан и ритан. Това е признак на ниска култура”, заяви потърпевшият лекар.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »