Локомотивът на дерайлиралия влак в Пловдив – същият от инцидента в Хитрино

Локомотивът на дерайлиралия влак в Пловдив – същият от инцидента в Хитрино
A A+ A++ A

Локомотивът на композицията, която дерайлира в Пловдив, е същият, който е бил и при инцидента в Хитрино, съобщи окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. Сега ще се проверява дали е изправен. 

Тази сутрин 3 вагона от товарен влак излязоха от релсите. Композицията е превозвала пропан-бутан. Пострадали няма, няма и данни за изтичане на газ. Движението на влакове между Пловдив и Филипов беше преустановено от 04:15 ч. тази сутрин.

Екипи на Национална компания "Железопътна инфраструктура" веднага са пристигнали на място и са предприети незабавни аварийно–възстановителни дейности за осигуряване на проходимост на жп трасето. Назначена е комисия за разследване, която ще установи причините за инцидента.

„При преминаване на стрелка 74, машинистите чуват изпукване, вследствие на което дерайлират и след тях още три вагона. Езикът на релсата е счупен, но не можем да кажем дали това е причината. Вагоните са изправни, локомотивите са също в изправно състояние. Машинистите също са изправни, взети са проби, всичко е ОК. Удар не е имало, няма удар, само дерайлиране, вижда се, че цистерните са в изправно състояние, няма опасност от взрив и т.н”, заяви Петър Ганев, управител на фирма-собственик на вагоните.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »