Борисов се срещна с премиера на Бавария Маркус Зьодер

Борисов се срещна с премиера на Бавария Маркус Зьодер
A A+ A++ A

"Изключително сме впечатлени как пазите външната граница на ЕС. Бих искал съвсем скоро да посетя България и да се уверя лично в това, което са ми разказвали мои колеги. Впечатляващо е това което прави вашето правителство". Това каза министър-председателят на Федерална провинция Бавария Маркус Зьодер, с когото премиерът Бойко Борисов проведе среща в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността в събота. 

"Страната ни доказа, че може да защити външната граница ЕС, включително в условията на безпрецедентен миграционен натиск", изтъкна Борисов.

"Дължим ви не само морално, но и финансово признание, защото вие охранявате Европа", добави от своя страна Зьодер в контекста на разговора за миграцията.

Премиерът Борисов отбеляза и сериозната работа на страната ни в борбата с контрабандата, като обърна внимание на дейността на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари.

Маркус Зьодер определи като впечатляващи и икономическите показатели на страната ни, с които премиерът Борисов го запозна. Българският министър-председател изтъкна, че сме сред страните, които спазват напълно маастрихтските критерии. Премиерът Борисов отбеляза ниския външен дълг, икономическия ръст и фискална дисциплина, слабата безработица и нулевата инфлация.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници