Дончев: Проверката по "Ало, Банов съм" не е лично разследване, а стандартна процедура

Дончев: Проверката по "Ало, Банов съм" не е лично разследване, а стандартна процедура
A A+ A++ A

Вицепремиерът Томислав Дончев коментира, че информацията, която е изпратил в прокуратурата по т.нар. афера "Ало, Банов съм", не е негово лично разследване, а стандартно разписана процедура. Тя се извършва при всяко съмнение за злоупотреби със средства от еврофондове. Подобна информация прокуратурата е получавала и при други случаи, каза Дончев пред БНР.

"Случаят тук е малко по-различен. Доколкото случаят е с характер на публична сензация, доколкото аз знам, че органите на прокуратурата работят, реших, че всичко, което е събрано в администрациите под формата на документи, проверки, доклади и така нататък, би било от полза на прокуратурата заради целите на разследването или проверката, която тече там", обясни още той.

Томислав Дончев подчерта, че предоставя на прокуратурата информацията по аферата "Ало, Банов съм", в качеството си на вицепремиер, отговорен за усвояването на средствата от еврофондовете.

Той отказа да коментира съдържанието на папката с документи. "Доколкото цялата информация е изпратена в прокуратурата, аз се боя, че тя би могла да има процесуална стойност, затова не считам за уместно да я коментирам. Мен не ме притесни информацията, която получих, а и сигнали от подобен тип ние получаваме много. Примерно преди настъпването на местни избори обичайният брой сигнали, които се получават, се удвоява или се утроява", заяви вицепремиерът.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »