Радев: Крайно време е държавата и бизнесът да си поговорят за състоянието на икономиката

Радев: Крайно време е държавата и бизнесът да си поговорят за състоянието на икономиката
Президентство
A A+ A++ A

Държавата и бизнесът е крайно време честно и откровено да си поговорят за състоянието на българската икономика, за нейната конкурентоспособност. Защото, дистанцията между нас и страните от Централна и Източна Европа се увеличава. Това заяви президентът Румен Радев при откриването на бизнес форум, пцитиран от БГНЕС.

Държавният глава смята, че икономиката ни е поставена пред сериозни предизвикателства, трябва да се преструктурира и е дошло време за стратегически решения.

Никоя икономика не може да бъде успешна, ако законодателната изпълнителната и съдебната власт не създаде подходящи условия за инвеститорите, смята Радев. В тази връзка той обърна внимание и за типа инвеститори, които привличаме.

Само инвестиции в индустрията може да гарантират устойчив темп на развитие на икономиката“, убеден е президентът.

Бизнесът и държавата трябва да обсъдят 3 важни неща- какво е състоянието на икономиката, какви цели гоним, как да постигнем тези цели и какви инвеститори привличаме, отбеляза президентът.

Държавният глава смята също, че стои въпросът има ли дисбаланс в съотношението добри икономически показатели, ръст в икономиката и същевременно може да се усети от гражданите като жизнен стандарт, здравеопазване.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »