Само за два дни: 41 пожара в Кюстендил, двама души са пострадали

Само за два дни: 41 пожара в Кюстендил, двама души са пострадали
A A+ A++ A

41 пожара са горели през почивните дни в област Кюстендил, двама души са пострадали, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил.

Повечето от пожарите са причинени поради небрежно боравене с открит огън. Има двама пострадали. Вчера при почистване на имот в замлището на село Николичевци двама мъже на 45 и 83 години причинили пожар, по-възрастният е с изгаряния на крака и без опасност за живота, по-младият е с изгаряния по главата и дясната подбедрица, увреждания на дихателните пътища.

Двамата са настанени в кюстендилската болница, пожарът е угасен от екип на РСПБЗН – Кюстендил. Вчера при пожар в Долно село е изгоряла спомагателна постройка към кошара, в Рила е изгоряла паянтова постройка – 10 кв.м, спасени от огъня са 2 сгради.Пожарите са причинени поради небрежност.

В събота при пожар в ДГС – Кюстендил, са изгорели 100 куб. м дърва за огрев, навес, прозорци, нарушена е мазилка и изолация на сградата. Пожарът е гасен от екипа на РСПБЗН – Кюстендил, спасена от опожаряване е сградата.

Причините за възникването на пожара се изясняват, започнато е досъдебно производство по случая. При пожар в землището на село Ръсово е изгоряла стопанска постройка, пожарът е причинен поради небрежност, угасен е от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"