Грешки, които допускаме с пържените храни

Грешки, които допускаме с пържените храни
A A+ A++ A

Пържените храни са най-любимите и на малки, и на големи, въпреки общоприетото мнение, че са вредни. Да направиш обаче перфектните понички или пържени картофи се изисква опит и внимателно отношение към целия процес. Топ шефове от цял свят, споделят кой грешни не трябва да допускаме, когато се налага да пържим, съобщават от foodpanda.  Пържене при твърде висока температура За перфектно хрупкави късчета пържено пиле, се уверете, че мазнината ви е достатъчно загрята. Нормалната температура трябва да бъде около 140-160 градуса. Всичко над това ще направи храната ви изгоряла отвън и сурова от вътре.  

 Пържене при твърде ниска температура Инвестирайте в термометър, когато ще пържите вкъщи, за да сте сигурни, че температурата ви е винаги правилна.  Използване на грешна мазнина Избягвайте олио от авокадо и зехтин, защото те имат ниска точка на термична обработка  Прекалено много пържене наведнъж Подобно на лентата от бекон, или почти всичко друго, не искате да натрапвате в тигана. Всичко се нуждае от пространство, за да се движи и да се готви правилно. Може да се изкушите да хвърлите много неща наведнъж, но вместо това направете няколко малки партиди, така че всичко да се готви равномерно.  Пържени парчета, които са твърде големи Французите са богове на идеалните размери за продукти, които ще се пържат. Нарязването на храната на половина може да намали скоростта на готвене с четири пъти и да стане по-вкусно.  Използване на мазнината по няколко пъти. Не планирайте да използвате повторно мазнината. Използването на остатъчна мазнина не само прави по- силна храната, но и разваля вкуса.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »