Предимно слънчева и топла събота

Предимно слънчева и топла събота
Pixabay
A A+ A++ A

Днес ще преобладава облачно време, с по-съществени разкъсвания на облачността в Северна България. Сутринта на места в източните райони и Горнотракийската низина видимостта ще е намалена. След обяд в югозападните райони ще превали слаб краткотраен дъжд. Вятърът ще остане от изток-югоизток и ще е до умерен. Максималните температури ще са предимно между 16 и 21 градуса, по-ниски по Черноморието, сочи прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна - по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще е предимно облачно. Слаби валежи от дъжд, над около 2000 метра - от сняг ще има главно в Рило-Родопската област. Ще духа умерен до силен вятър от юг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра - около 2.

Над Черноморието ще е предимно облачно, на места в сутрешните часове с намалена видимост. Валежи се малко вероятни. Временни разкъсвания на облачността ще има главно над северните райони. Вятърът ще е до умерен от изток-североизток. Максималните температури ще са 11-14 градуса. Температурата на морската вода е 9-11. Вълнението на морето ще е 3 бала.

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »