Антиоксидантите в аронията издържат на готвене

Антиоксидантите в аронията издържат на готвене
A A+ A++ A

Аронията е новата суперхрана, подходяща не само за сокове, но и за добавяне към овесените ядки, съобщи в. "Мейл он сънди".

Полски учени установиха, че антиоксидантите в аронията издържат на готвене. Това компенсира недостатъка на малките плодчета, които са прекалено тръпчиви сурови.

Аронията е много богата на антиоксиданти, флавоноиди и витамини, особено на вит. С. Наричат я най-полезния плод в света, защото предпазва от остаряване, поддържа здраво сърцето и дори действа като афродизиак.

Учените от медицинския университет в Любин са изследвали сготвени овесени ядки с различно съдържание на арония - най-много 20 процента. Колкото повече са плодовете, толкова по-полезна е закуската.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »