68 катастрофи с двама загинали и 98 пострадали по празниците

68 катастрофи с двама загинали и 98 пострадали по празниците
A A+ A++ A

За съжаление и тези празнични дни не минаха без пътни инциденти. Катастрофите са общо 68, при които има 98 пострадали и двама загинали. Други шестима души са с опасност за живота. Това заяви главен инспектор Илия Георгиев от Пътна полиция във връзка с пътната обстановка и безопасното пътуване в последните от празничните дни.

Въпреки че доста хора са предпочели да слеят празничните дни до Гергьовден на 6 май, днес вече се отчита сериозно натоварване на пътния трафик. На магистрала "Хемус" в района на тунел "Витиня" колоната от автомобили е около 2 км, съобщиха от ОДМВР - София. С цел облекчаване на трафика екипи на ОДМВР контролирано пропускат автомобилите през тунела и по стария път за София.

От 14:00 до 20:00 часа отново ще бъде валидна и забраната за движение на тежкотоварните автомобили над 12 тона по главните пътища и магистралите, като през първия от почивните дни са санкционирани двама водачи за нарушаването ѝ.

"Съвместно с АПИ има създадена временна организация на движението по автомагистралите. Призовавам всички водачи да спазват ограниченията и правилата, както и да изпълняват разпорежданията на контролните органи. Имаме констатирани случаи на водачи, които нарушават забраната за движение в аварийната лента. Те са около десет“, подчерта главен инспектор Георгиев и припомни, че глобата за това нарушение е 1000 лв.,а шофьорската книжка се отнема за 3 месеца.

Най-голямо натоварване се очаква на входно-изходните артерии на София и другите големи градове, както и на автомагистралите. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"