Обявяват конкурс за 156 вакантни войнишки длъжности

Обявяват конкурс за 156 вакантни войнишки длъжности
A A+ A++ A

Разкрита е процедура за обявяване на конкурс за 156 вакантни войнишки длъжности във военни формирования от състава на Съвместното командване на силите (СКС), информираха от Министерството на отбраната.


Конкурсът е за приемане на военна служба на завършили граждански средни или висши училища в страната и в чужбина. Вакантните длъжности са за военните формирования на СКС в Бургас (66), с. Негушево, с. Горна Малина (45), Банкя, с. Мокрен, София (30), Смядово. Сред търсените длъжности са електротехник, автоматчик, специалист по комуникационни и информационни системи, радиотелеграфист, химик-разузнавач, шофьори.


Конкурсът ще се състои по график във военните формирования от 15 до 26 юли т.г. и включва тест за проверка на общата култура със 100 въпроса; изпит за определяне на физическата годност; събеседване с кандидатите. Изпитът за определяне на физическата годност се състои от бягане "совалка" 10х10 м; крос 1000 м; брой коремни преси за 90 секунди и брой лицеви опори за 90 секунди.


Кандидатите за вакантните длъжности е необходимо да подадат лично писмено заявление до 21 юни включително. Заповедта и приложенията към нея са публикувани на интернет страницата на Министерството на отбраната.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »