БСП стартира процедура за избор на нов председател

БСП стартира процедура за избор на нов председател
A A+ A++ A

Ще се явя на избор за председател на партията, на Пленум утре ще обсъдим и дали да се върнем в парламента, заяви председателят на БСП  Корнелия Нинова по време на първата пресконференция на партията след изборите за Европейски парламент.

”Утре сме свикали Национален съвет. Ще влезем на Национален съвет с няколко предложения за действия оттук нататък. Смятам, че отговорността трябва да е солидарна, на всички – от основни партийни организации до председател. Ето защо ще предложим да се проведат конференции във всички общини. На тези общински конференции да се направи анализ по места, оценка какво се е случило, защо сме загубили. В Конференциите да има точка от дневния ред – избор на ръководство на общински съвети и председатели“ , съобщи Нинова.

”За пръв път ще проведем избор на председател по новия устав, т.е. ще гласуват всички членове на партията“, допълни Нинова.

Тя изрази надежда, че до месец два ще се приключи тази процедура. На въпрос дали от утре вече е председател в оставка, Нинова посочи, че едва, когато стартира процедурата за кампания за избор на нов председател, тогава ще се оттегли, за да участват на равни начала всички. ”Дотогава, докато се изготвят тези правила и процедури, оставам председател", допълни Нинова. Лидерът на БСП поясни, че на Пленума ще бъде обсъдено и дали парламентарната група да се върне в Народното събрание. 

Ниската избирателна активност на евровота представлява слаба легитимност – тя е и урок за всички партии, заяви Нинова в коментар за резултатите европейските избори.Това е проблем за политическите партии и държавността“, заяви лидерът на БСП и допълни, че ниската активност прави значим корпоративния и купения вот. 

Само ние като партия увеличихме в абсолютен брой гласовете спрямо предишните евроизбори, заяви Нинова.

”Масово се твърди от вчера, че ядрото на БСП, членовете на БСП не са излезли да гласуват. Това категорично не отговаря на фактите и на числата. Ние имаме 450 005 гласа. Това е ядрото на БСП и твърдя отговорно, че БСП излезе да гласува на тези избори“, заяви Нинова.

”Ще започна с добрите новини за тези избори за БСП и за нашите членове и симпатизанти. Факт е, че само ние като партия увеличаваме в абсолютен брой гласовете си спрямо предишните евроизбори“, изтъкна Корнелия Нинова. Тя призова симпатизантите да не униват, тъй като БСП продължава напред. ”Ние загубихме тези избори. Причините са две групи- външни и вътрешни. Външни – корпоративен вот, използване на администрация, страх у хората, използване на държавен ресурс и вътрешни партийни, които ще обсъдим“, каза още Нинова.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"