7 съвета при избора на шампоан

7 съвета при избора на шампоан
A A+ A++ A

Продуктите за грижа за косата могат да объркат хората, които не знаят какво търсят. Изборът е голям, а целите, които те изпълняват много разнопосочни. Затова ние от MAKEUP подбрахме няколко основни съвета, към които е добре да се придържаме, за да имаме красива и здрава коса!

1. Помислете не само за косата, но и за скалпа си. Когато се избира шампоан, трябва да се намери такъв тип, който е подходящ за косата, но също толкова и за кожата на главата. Например, хората с мазен скалп, е добре да се доверят на шампоани със сулфати. Те премахват замърсяванията и отстраняват омазняванията от повърхността на кожата. Важното е да се направи очевидното, което често се пропуска: трябва внимателно да четем етикета, където всичко е описано - за какво е подходящ и за какво не.

2. Сулфатите не са непременно враг. Откакто се обяви война на сулфатите, много от потребителите се отказаха напълно от продукти, които ги имат в състава си. Но нека не прибързваме. Сулфатите могат да натежат на косата, но ако ги няма в съдържанието на шампоана, то тогава той не може да се разпени и да почисти по същия начин, както при тяхното наличие. Има много хора, които чувстват косата си дори мръсна без тях - сулфатите позволяват дълбоко почистване. Въпреки това обаче, за боядисаните, къдрави, чупливи коси най-подходящи са безсулфатните средства. За да се почистят добре косите с такъв шампоан трябва да се направи по-старателен масаж, докато сулфатните сами изпълняват тази дейност.

3. Понякога си струва да се инвестира в качествен шампоан. По-скъпите и професионални продукти са наистина качествени и се борят с различни проблеми. Специалистите препоръчват такова средство да се използва не всеки ден, а веднъж или два пъти седмично, като така ще издържи по-дълго. Така хем ще направят прическата страхотна, хем ще са икономични.

Професионалните шампоани си струват инвестицията. Те са с минимално количество съставки, не непременно" зелени ", но максимално изчистеният шампоан е идеален.

4. Дрогерийните марки също са чудесни. Оглеждайте много внимателно шампоаните от масовия клас. Сред тях има наистина добри попадения, които за цената си вършат чудеса. Те обикновено се предлагат в комбинация с балсам и маска на същата основа. Затова, ако искате, може да заложите на подходящата за вас серия и да се радвате на красива прическа.

5. Не се страхувайте от сухия шампоан. Сухият шампоан е чудесен, особено за фини и мазни коси, но има и други случаи, в които да го използвате: с него можете да се отървете от излишния себум, миризмата на косата или да ѝ добавите обем. Има и много, които осигуряват и красив блясък на прическата. Те са идеалното средство за създаване на текстура и оформяне.

Не забравяйте обаче, че не бива да се прекалява с неговата употреба -  той може да изсуши скалпа и да създаде неблагоприятна среда за растеж на луковиците. А това да го накара да започне да произвежда повече себум.

6. Давайте смело! Миксирайте брандовете! Понякога може да искате да постигнете различни резултати. Затова, не се страхувайте да смесвате марки и серии. Например, ако използвате безсулфатен шампоан, включете екстра хидратиращ балсам, който да компенсира.

7. Правете промени. Много важно е да сменяте шампоана си от време на време, за да не привиква косата към един. Освен това, сменяйки регулярно използвания продукт, можете да откриете нещо, което да ви хареса дори повече.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"