Арестуваха ключов свидетел по делото срещу Митьо Очите

Арестуваха ключов свидетел по делото срещу Митьо Очите
A A+ A++ A

Служители от частна охранителна фирма и полицаи са задържали снощи в курорта "Слънчев бряг" Юмер Мехмед. Той бе обявен за общо държавно издирване, след като два пъти не се явява в специализирания наказателен съд в София по делото за организирана престъпна група (ОПГ), за чийто лидер е сочен несебърският бос Димитър Желязков, по прякор Митьо Очите.

За ареста на Юмер е потвърдила пред регионалното издание "Флагман" неговата приятелка. По думите на момичето Мехмед е задържан снощи, докато двамата вечеряли в ресторант в "Слънчев бряг". Първо дошли служители от охранителна фирма, които задържали бургазлията до идването на полицията. Момичето твърди, че още преди месец приятелят ѝ се обадил в полицията, за да попита дали е обявен за издирване, но оттам категорично му отговорили, че няма такова нещо.

По наша информация на "Флагман" Мехмед е транспортиран към столичния арест, а на 4-и юли той ще се яви пред спецсъда.

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на 10 души за участие в ОПГ за дрога, палежи, рекет и изнудване с лидер Димитър Желязков. Държавното обвинение твърди, че част от бандата освен Юмер били още голямата дъщеря на боса – Станислава и Радослав Николов-Рачо, Венцислав Христов-Лавацата, Йордан Въчев-Ларша, Иван Пишиев, Калоян Колев, Иван Найденов, Пейко Янков и Карен Ованесян.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"