Конспиративни теории за фаталния боинг взривиха нета

Конспиративни теории за фаталния боинг взривиха нета
Според една от теориите, взривеният самолет е всъщност изчезналият на 8-ми март. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Конспиративни теории заваляха в интернет след трагедията с катастрофиралия боинг над Украйна, взел 298 жертви. Според една от тях този самолет можело да е всъщност изчезналият, който досега бил укриван на неизвестно място.

Отново бе пусната в обращение и теорията за тайната организация на илюминатите, която цели да предизвика трета световна война и да наложи нов световен ред. Мнозина обръщат внимание на съвпаденията - полетът на “Боинг-777” с №17 се разби на 17 юли (7-и месец) 17 г. след първия си полет. Сборът на 2014 г. също е 7.

Междувременно, жителите на Малайзия се надяват сваленият на Украйна самолет да им донесе щастие. Те затрупаха местните законни и незаконни букмейкърски пунктове със залози на числата 17 и 777, съобщи Ройтерс. В Малайзия има поверие, че число, свързано с някакво нещастие, ще донесе после на онзи, който е заложил на него, голям късмет. Бойнгът, свален в Украйна беше тип 777, а номерът на полета беше 17.

Интересът е толкова голям, че някои букмейкърски къщи вече са престанали да приемат заявки с двете числа. Не се приемат и залози за цифрите преди и след двете, свързани със злощастния самолет.

От друга страна, сепаратисткият лидер Игор Гиркин хвърли всички в потрес, като заяви, че телата на пътниците от падналия малайзийска самолет “не са пресни” и че, изглежда, са умрели дни преди падането на боинга. Според него телата не кървели, а миришели на разложено. Той добави: “Украинците са готови на всякаква низост”.

Междувременно, ситуацията на мястото на инцидента постоянно се усложнява. Според Андрей Пургин, който е вицепремиер на самопровозгласилата се Донецка народна република, трупове са падали по покривите на къщите.

„Властите в Киев се бавят с придвижването на експертите към мястото на инцидента. Телата на загиналите все още се намират на мястото, където се е разбил самолетът, защото по разпореждане не трябва да се местят до пристигането на комисията. Телата са изложени на ужасна жега от 30 градуса. Представете си какво става с тях! Има хора, които са падали по покривите на къщи и са ги разбивали. Те също не трябва да се местят до идването на експертите, които към момента седят в Киев, разказва Пургин. - Украйна умишлено бави разследването, за да може картината на инцидента да се замаже, а причините да не може да се установят. Колкото повече време минава, толкова по-малка става възможността за обективно разследване.” 

Припомняме, че Интерпол и Европол ще помогнат за идентифициране на загиналите при инцидента с "Боинг-777".

Международните наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), които разследват инцидента са ограничени в своите действия от проруските сепаратисти, които контролират мястото на катастрофата. Украйна и бунтовниците се обвиняват взаимно за свалянето на "Боинг-777", изпълняващ полет от Амстердам до Куала Лумпур.

#самолет #Малайзийски авиолинии #Боинг #катастрофа #Украйна #ОССЕ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"