Бойко Борисов към земеделците: Максимално прозрачно, чисто и внимателно да действате

Бойко Борисов към земеделците: Максимално прозрачно, чисто и внимателно да действате
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

''Към днешна дата около 300 млн. лв. отиват при фермерите, земеделските производители и общини,'' заяви премиерът Бойко Борисов в Министерски съвет, предаде БГНЕС.

В присъствието на Борисов, кметове на общини и бенефициенти, министърът на земеделието и храните Десислава Танева и изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ Румен Порожанов връчиха първите сключени договори по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

По точка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности” на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие” от ПРСР 2014-2020 г. са сключени 66 договора на обща стойност 3 366 616,20 лева.

Бяха връчени и първите договори от подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ на Мярка 4.1 „Инвестиции в материални активи“ от Програмата, чиито размер на одобрена субсидия е 5 139 419 лв.

„Това беше провалена програма, пренаписаха я, одобриха я и в рамките на тази година над 590 млн. лв. от тези програми влизат при вас”, каза Борисов. „ Много ви моля максимално прозрачно, чисто и внимателно да действате”.

Според него при едно добро усвояване по изтеклата ПРСР, което е над 93%, не бива да се правят грешки.

''Концентрирайте се, пожелавам ви успех, защото това са много пари, които влизат и ги изразходете в полза на хората,'' посочи още премиерът.

Десислава Танева коментира, че по новата ПСРС 2014-2020 г. до 2020 г. 2,9 млрд. евро ще са на разположение на българския бизнес, земеделието и общини. Първоначалните данни от тази година показаха изключителен интерес, много повече от договорените бюджети.

''Изтеклата ПСРС ще приключи с около 93% усвояване на бюджета с всички мерки, които взехме тази година,'' похвали се тя. 


#Бойко Борисов #земеделие #Десислава Танева #Румен Порожанов #инвестиции #фермери #земеделци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"