НАП установи масови нарушения на онлайн търговците

НАП установи масови нарушения на онлайн търговците
БГНЕС
A A+ A++ A

Масови нарушения на данъчното законодателство разкриват проверки на Националната агенция за приходите (НАП) сред фирми и физически лица, търгуващи по интернет, съобщиха от инстиуцията.

Често стоките, предлагани в електронни магазини или чрез сайтове за продажба на стоки не са съпроводени с касови бележки или документи за покупката, а банковите преводи или наложените платежи, получавани от търговците изобщо не се осчетоводяват, сочат резултатите от ревизиите.

Кампанията за контрол върху онлайн търговци се осъществява чрез специализиран софтуер за наблюдение. От НАП събират и данни от куриерските фирми за получените плащания, като сравняват паричните потоци с осчетоводените транзакции и при несъответствие облагат недекларираните приходи, допълват от НАП.

Сред най-характерните случаи са физически лица, получили плащания с наложен платеж за над половин милион лева за последната календарна година, множество граждани не са декларирали приходи от по над 200 000 лв. за изминалите 12 месеца, сочат още резултатите от проверките.

Приключилите досега проверки и ревизии са установили укрити данъци за над 1.1 млн. лв., за които тече 14-дневен срок за внасяне. Сред най-сериозните нарушители са търговец на употребявани авточасти от Велинград, обложен с над 320 000 лв. и търговец на мобилни телефони от Варна, чийто ревизионен акт е за близо 300 000 лв.

 

#НАП #търговия #онлайн пазаруване #нарушения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"