Орешарски: Борисов прави ПР акция със заплашителното писмо

Орешарски: Борисов прави ПР акция със заплашителното писмо
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

''Ако бях получил писмо с куршум, никой освен специалните служби нямаше да разбере,'' заяви бившият премиер Пламен Орешарски по бТВ. Според него министър-председателят  Бойко Борисов си прави пиар акция. 

Относно спрените от Борисов обществени поръчки, Орешарски коментира, че не е ясно законни ли са или не са законни тези поръчки.

„Не защитавам никакви фирми – въпросът е принципен. Трябва да следваме закона, ако той не е добър, да го променим”, каза Орешарски. Той допуска, че Борисов действа под натиск от Брюксел. 

Той определи управлението на Бойко Борисов като волунтаризъм – събужда се, нещо не му харесва и го спира. Орешарски напомни, че за първи път докладът от Брюксел за България е много по-критичен от този за Румъния. Този доклад е за изминалата година, не е за предходен период, подчерта бившият премиер. 

„КОЙ” беше литературна измислица. Днес виждаме далеч по-задкулисни действия спрямо който и да е било период назад. Дори спрямо първия кабинет „Борисов”. В моя мандат беше ясно как се взимат решения, имаше по-ясно разграничение между властите. Сега с тази четворна коалиция на публиката нищо не й е ясно”, обяви Пламен Орешарски. 

#Борисов #Пламен Орешарски #Брюксел #премиер #писмо #акция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"