Бил Гейтс остава най-богатият в света

Бил Гейтс остава най-богатият в света
БГНЕС
A A+ A++ A

Със състоянието си от 75 милиарда долара Бил Гейтс остана най-богатият човек в света, според класацията на списание Forbes ( "Форбс"). Тази година е 30-то юбилейно издание на класацията.

"През изминалата година, състоянието на 60-годишният Гейтс е намаляло с 4,2 милиарда долара, което обаче не му пречи да поведе класацията на милиардерите. Миналата година той пакт заемаше първото място в рейтинга на "Форбс". През последните 22 години Гейтс е станал най-богатият човек в света 14 пъти. Той е оглавявал класацията през 1996-2007, след това през 2009 и през 2014 и 2015 години.

Второ място в световната класация заема 79-годишният испански милиардер Аманасио Ортега, основател на веригата "Inditex", държаща собствеността на марките за облекло "Zara" и "Massimo Dutti". През годината, състоянието му е нараснало с 500 милиона евро и достигнало 64,5 милиарда долара.

Третият най-богат милиардер в света отново е 85-годишния американски инвеститор Уорън Бъфет. "Миналата година не беше много добра за империята "Berkshire Hathaway ", специализирана в областта на инвестициите. Богатството на Бъфет е паднало с 11,9 милиарда долара, достигайки 60,8 милиарда долара", - се казва в публикацията.

Списъкът на най-богатите хора включва и 77 представители на Русия Техният брой е с 11 по-малко от миналата година.

#Бил Гейтс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"