Самолет се разби на магистрала в Калифорния

Самолет се разби на магистрала в Калифорния
A A+ A++ A

Малък самолет се разби на магистрала в южната част на американския щат Калифорния вчера и се заби в спряла в аварийната лента кола. При удара е загинала жена, а петима души, включително пилотът и спътникът му, са ранени. Това съобщиха местните власти.

Свидетели разказаха, че самолетът изглежда е имал проблеми, наклонил се е и е паднал върху пътя, каза Крис Парънт от калифорнийската магистрална полиция. Очевидец е заявил, че не е чувал двигателя на самолета, когато той е прелетял над него.

Машината, която е едномоторен самолет "Ланкеър-4", се приземила по корем и се е влачила в продължение на около 80 м, преди да се забие в задната част на автомобил "Нисан Алтима", който бил спрян в аварийната лента на магистралата. Водачът на колата бил спрял, за да синхронизира блутут устройството на телефона си, каза Парънт.


От удара задницата на колата се е смачкала, в резултат на което е загинала 38-годишна жена от Сан Диего, намирала се на задната седалка на нисана, а трима от пътниците в колата били ранени.

"Самолетът направо е влязъл в багажника и е вкарал задната броня почти на задната седалка", каза Джон Бюканън, говорител на местната пожарна.

Пилотът, 62-годишен мъж и спътникът му, са със сериозни наранявания, каза полицай Парънт. Водачът на нисана и двамата му спътници се очаква да оживеят.


Необичайните кацания на този участък от магистралата не са нещо ново. Парънт каза, че знае за три други случая, при които там са се приземявали самолети. Мястото се намира на Междущатската магистрала 15, на около 80 км от Сан Диего.

Федералното управление по въздухоплаването и Националният съвет за транспортна безопасност на САЩ ще разследват катастрофата, заяви говорителят на управлението Иън Грегър.

Произшествието затвори две ленти и предизвика задръствания на магистралата, която води към Лас Вегас.

#самолет #магистрала #Калифорния #кола #жена #души

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"