Камерън: Излизането на Великобритания от ЕС ще е ''скок в неизвестното''

Камерън: Излизането на Великобритания от ЕС ще е ''скок в неизвестното''
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Излизането на Великобритания от Евросъюза ще бъде "скок в неизвестното", който ще окаже негативно влияние върху стандарта на живот, ще допринесе за намаляването на броя на работните места, както и ще ограничи търговските възможности на европейския пазар. Това се казва в статия на премиера на Великобритания Дейвид Камерън, публикувана в електронната версия на "Дейли Телеграф".

"Излизането от единния пазар сериозно би ударило нашата сфера на услугите - именно тук нашата икономика се сблъсква с най-голям риск", твърди Камерън, отбелязвайки водещата роля на страната си в предоставянето на консултантски и одиторски услуги, кинопроизводство, реклама и застрахователен бизнес.

"Нашите отрасли в сферата на услугите нарастват средно с 3% годишно и съставляват почти 80% от нашата икономика, като на тях се пада около 40% от британския експорт, а към днешна дата Европа се явява най-големият пазар", подчертава Камерън.

Той изтъква още, че 2 млн. работни места в тази сфера са пряко или косвено свързани с износа. Прекратяването на членството на Великобритания в ЕС ще окаже и пагубно влияние върху селското стопанство и промишлеността, тъй като износът на свинско и говеждо ще бъде обложен с мита. Особено сериозен се очертава според Камерън проблемът в британския стоманодобивен сектор.

Той подчерта, че повече от половината от британския износ на стомана отива за ЕС. Автопроизводителите ще се сблъскат с увеличение на себестойността на производството. През юни ще можем да изберем бъдещето на Великобритания. Можем да изберем икономическата сигурност или безсмислен скок в неизвестното", каза британският премиер. Референдумът за членството на страната в ЕС ще се проведе на 23 юни


#Дейвид Камерън #Великобритания #ЕС #Европа #износ #търговия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"