Русия е доставила на Иран ракетни системи С-300

Русия е доставила на Иран ракетни системи С-300
Army-news.ru
A A+ A++ A

Русия е доставила първата пратка системи за противоракетна отбрана С-300 на Иран, съобщиха ирански медии, цитирани от Би Би Си.

В подобрения си вариант С-300 е една от най-усъвършенстваните по рода си системи земя-въздух. Според британския мозъчен тръст РУСИ тя може да поразява различни летящи обекти и балистични ракети на 150 км разстояние.

Съобщавам, че днес бе изпълнена първата фаза от този договор", каза на пресконференция говорителят на иранското министерство на външните работи Хусейн Джабер Ансари. Той отговори на журналистически въпроси за качени в социалните мрежи видеоматериали, на които се виждат части от С-300, натоварени на камиони в Северен Иран.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отказа днес да коментира тези твърдения. Първоначално Русия заяви, че е анулирала договор за доставка в Иран на ракетната система през 2010 г. под натиска на Запада. 

Това доведе до подписването през юли на окончателно споразумение между Иран и световните сили за ограничаване на ядрената програма на Техеран в замяна на отменяне на санкциите.

#Русия #Иран #ракети #С-300 #Владимир Путин #Кремъл

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"