Животновъди искат оставката на Десислава Танева

Животновъди искат оставката на Десислава Танева
A A+ A++ A

Животновъдите, които протестират край хасковското село Клокотница, блокираха за кратко международния път Е80. Те поискаха оставката на земеделския министър Десислава Танева.

Край хасковското село Клокотница продължават да пристигат животновъди вече и от съседните области Пловдив и Стара Загора. Напрежението ескалира малко след 12 часа и хората пробиха полицейския кордон. Стопаните на унищожените болни 200 крави от димитровградските села Брод и Радиево легнаха на платното. Така движението по международния път към Турция беше блокирано за около 15 минути.

Вече има конкретни искания. Първото искане е оставката на земеделския министър Десислава Танева, незабавно уволнение на служители в Агенцията по безопасност на храните, заради тяхното престъпно бездействие. Недоволните искат още да бъдат разпуснати областните консултативни съвети по животновъдство. Протестиращите дават срок за оставката на Танева до края на деня и запалшват, че ако това не стане, ще тръгнат към София. Пътят към Турция вече е отворен, а протестиращите в момента правят организация, за да потеглят към центъра на Хасково с автомобилите си.

#животновъди #Десислава Танева #министър #земеделие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »