Борисов се оплака: Щъркели бавят „Хемус“

Борисов се оплака: Щъркели бавят „Хемус“
Срокът е догодина септември, надявам се до май месец догодина да стане готов, каза Бойко Борисов след проверката на строителните работи на автомагистрала „Хемус“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов обяви, че строителството на участъка от магистрала „Хемус“ от пътен възел Яна до Софийски околовръстен път може да приключи до май 2013 г.

„Срокът е догодина септември, надявам се до май месец догодина да стане готов“, каза министър-председателят след проверката на строителните работи на автомагистрала „Хемус“, предаде „Фокус“.

Той оправда забавянето на строежа на участъка с „пилците в горичката“, през която минава трасето на магистралата.

„Има няколко щъркела в далечината, но другият трафик не ни пречи. Ние сме изключително коректни с всички еколози. В горната част сме много напред със строителството, а тук до юни да се излюпят и малките щъркелчета и да почваме този участък“, каза Бойко Борисов по време на инспекцията в понеделник.

На 26 септември 2011 г. премиерът Бойко Борисов даде началото на строителството на участъка от гара Яна до Околовръстния път на магистрала „Хемус“.

Изграждането на участъка с дължина 8,46 км е финансирано по ОП „Транспорт“, като 80% от средствата се осигуряват от кохезионния фонд на ЕС, а 20% - от държавния бюджет.

Общата стойност на проекта е 47 732 340 лв. Съфинансирането от републиканския бюджет е в размер на 9,5 млн. лв.

Строителството трябваше да завърши до 22 месеца. Тогава Бойко Борисов заяви, че строителството се налага, тъй като това е третият по натовареност път в страната.

#щъркели #Бойко Борисов #Околовръстен път #автомагистрала „Хемус“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници