Приоритетно в началото на летния сезон ще се проверяват местата за настаняване на база ол инклузив и детските лагери

Приоритетно в началото на летния сезон ще се проверяват местата за настаняване на база ол инклузив и детските лагери
A A+ A++ A

Приоритетно в началото на летния сезон ще се проверяват местата за настаняване на база ол инклузив и детските лагери. Това заяви пред Радио „Фокус“ д-р Георги Митев, директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас. По думите му, след средата на месеца предстоят информационни срещи с туроператорите и концесионерите на плажове с цел предотвратяване на нерегламентираното продаване на хранителни продукти на плажа.

„В началото на сезона наблягаме на условията на съхранение и предлагане на хранителните продукти. Тази година организираме срещи с концесионерите на плажове, за да можем да предотвратим нерегламентираното продаване на хранителни продукти по самите плажове. Считаме, че голяма роля в това да ни помагат ще изираят и самите концесионери на плажове, защото те са хората, които следят ежедневно състоянието на плажните ивици.

Акцент това лято ще бъдат също предлагането на хранителни продукти в хотелите ол инклузив и най-вече предлагането на хранителни продукти в лагери и хотели, в които ще има детско изхранване“, каза директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас. Георги Митев допълни, че усилено се работи по регистрацията на обектите и отбеляза, че ежеседмично се проверяват ресторантите. По думите му, случаите на застояли продукти или с изтекъл срок на годност намаляват. „Миналата година не е имало нито един случай на хранително натравяне по морето“, каза още Георги Митев.

#храни #безопасност #ол инклузив #деца #лагери #качество

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »