В "Южен поток България" взимали по 4700 лв. месечно

В "Южен поток България" взимали по 4700 лв. месечно
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Месечните заплати в проектната компания за строителството на газопровода "Южен поток", от който вече се отказаха и България, и Русия, надхвърлят 4700 лв., се разбира от отговор на Министерството на енергетиката до народния представител от Реформаторския блок Настимир Ананиев.

"Уж неработещото предприятие "Южен поток България" продължава да дава заплати по над 4700 лева на човек месечно. Какво работят тези хора и защо дружеството продължава да генерира разходи по около 400 хиляди лева месечно, попита през профила си във Фейсбук Настимир Ананиев, заместник-председател на "Движение България на гражданите" от Реформаторския блок.

Дружеството има 4 500 000 лв. годишни разходи, а работещите са 26 души на средно месечна база на трудови договори, като в началото на годината са били 34, в края - 18 души, пояснява Ананиев. Средната заплата на месец на човек е на 4750 лв., а общо за година има и 13 души на граждански договори, посочва депутатът.

Според него между данните за ноември и декември има нарастване от над 50 %, като разходите достигат близо 600 хиляди лева за декември, което буди съмнения за вида на разходите правени в края на годината.

 

#Южен поток #заплати #Настимир Ананиев #реформаторски блок #министерство на енергетиката #дружество #разходи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »