Братът на един от атентаторите в Брюксел стана европейски шампион по таекуон-до и гледа към Рио

Братът на един от атентаторите в Брюксел стана европейски шампион по таекуон-до и гледа към Рио
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Белгиецът Мурад Лаахрауи стана европейски шампион по таекуон-до. Интересното в неговата история е, че е брат на взривилия се преди два месеца на летището в Брюксел Наджим Лаахрауи.

Още тогава Мурад заяви, че не може да повярва на случилото се при атаките в белгийската столица. "Със семейството ми си задаваме същите въпроси като всички останали", каза той.

Седмици по-късно той донесе златния медал за Белгия. Мурад Лаахрауи триумфира на европейското в Монтрьо, като победи с 6:3 испанеца Хесус Тортоса в кат до 54 кг.

Белгийският състезател вече гледа към олимпийските игри в Рио де Жанейро. Той заслужи квота за най-голямото спортно състезание преди година.

"Не се опитвам да разбера. Опитвам се да продължа напред и да обърна страницата", каза преди два месеца по-малкият от братята Лаахрауи. По думите му той нямал връзка с брат си от три години - откакто Наджим заминал за Сирия.

Мурад Лаахрауи, брат на един от самоубийствените атентатори в Брюксел, спечели златен медал на Европейското първенство по таекуондо и така си осигури класира за Олимпийските игри в Рио, където ще представлява Белгия.

По-възрастният брат на Мурат - 24-годишният Наджим, бе един от двамата камикадзета, които се самовзривиха на летището в Брюксел на 22 март, а атаките по белгийската столица отнеха живота на 32 души.

21-годишният Мурад е един от 185-те представители на Белгия на Игрите, които стартират на 5 август. Той ще участва в категория до 58 кг.

В пресконференция 2 дни след атаките по Брюксел, Мурад сподели, че брат му е бил мило и интелигентно момче и не е показвал знаци на радикализация преди да напусне дома си в посока Сирия през 2013 и да спре всякакъв контакт със семейството си. "Не избираш семейството си", отбеляза тогава Мурад.

 

#атентат #Брюксел #Лахрауи #шампион #таекуон-до #Олимпийски игри #Рио де Жанейро 2016 #квота #Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"