КЗП демонстрира опасни играчки и артикули за деца

КЗП демонстрира опасни играчки и артикули за деца
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В Деня на детето - 1 юни, Комисията за защита на потребителите показа опасни играчки и стоки за деца, за да информира потребителите за възможни опасности.

Опасни са всички изделия, които имитират храни - например пластмасови портокали, ябълки, свещи, които приличат на истинска храна. По тази причина е бил забранен за продажба и ароматизатор във формата на мече, пълен с топчета, които приличат на бонбони.

В приемната бяха изложени и опасна детска количка, която при непредпазливост, може да се сгъне и затисне детето, както и проходилка без задължителните стопери, а също и неустойчиви детски столчета.

Родителите трябва да внимават и при избора на надуваеми пояси и жилетки - не всички ще предпазят детето ви във водата, предупреждават от КЗП. Трябва да се следи дали има две клапи, а не само една, дали отворени те изпуска въздух, което е недопустимо, дали имат задължителните предупреждения, че не предпазват от удавяне и че родителският контрол е задължителен.

"Първи юни е един от най-очарователните празници. Той обединява две неща, свързани с всеки от нас - всички сме потребители, всички сме или сме били деца, а някои си оставаме такива цял живот. Грижата за децата е нещо, за което институциите са призовани да помагат на родителите. Не подценяваме ефекта от контролната дейност, но вярваме и превенцията и затова днес откриваме приемната", каза Димитър Маргаритов - председател на Комисията за защита на потребителите.

#играчки #деца #КЗП #превенция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"