Въпреки поскъпването, 100 хил. винетки повече са продадени до 1 юни, съобщи Лиляна Павлова

Въпреки поскъпването, 100 хил. винетки повече са продадени до 1 юни, съобщи Лиляна Павлова
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В сравнение с предишни години към днешна дата са купени 100 000 броя винетки повече, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пред Нова тв. Получени са допълнително 60 млн. лв. приходи, които ще бъдат вложени в пътни ремонти в Северозападна България.

"С повечето приходи от винетки се надявам малко по малко да оправяме пътищата в страната. В началото на годината имаше сериозен спад в закупения брой винетки. През първите почивни дни през месец март бе първият пик", коментира министърът.

През този летен сезон най-гладко ще бъде пътуването по магистрала "Тракия", каза Павлова. Ремонт се извършва само на едно място – при моста над река Стряма до Пловдив. Но той няма да затрудни движението.

Значително по-бавно ще се придвижват автомобилите по магистрала "Хемус", защото там на четири места колоните ще се събират в едно платно: на 41-и км, по една тръба в тунелите "Витиня" и "Ечемишка" и на големия виадукт на "Елешница". Тези ремонти ще продължат до края на годината.

Работи се по отсечките за Леденика и за Белоградчишките скали, по пътищата Стара Загора - Раднево и Търговище - Разград. Ремонтни дейности ще има и на север от Бургас, в участъка Поморие - Ахелой. До края на юни трябва да бъде пуснат търг за избор на изпълнител на обхода на Ахелой.

#винетки #Лиляна Павлова #магистрала #ремонт #мост #пътища #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »