Нараства мигрантският натиск към България

Нараства мигрантският натиск към България
БГНЕС
A A+ A++ A

Близо 100 нелегални мигранти са се опитали да преминат в България от съседните Турция и Гърция от неделя, но нахлуването им е предотвратено. Малко след полунощ полицаите забелязали група от около 25 нелегални имигранти, придвижващи се в Турция към българската граница. Уведомени са турските власти, които са задържали групата. Навлизането на мигрантите е предотвратено от съвместен наряд от български граничен полицай и двама полски служители, участващи в операция на Агенция Фронтекс, патрулирали в района на инженерното възпрепятстващо съоръжение източно от село Капитан Андреево.

Вчера към 12.30 часа пък граничен полицейски наряд от ГПУ-Гоце Делчев е забелязал на територията на Гърция, близо до държавната граница, група от около 70 човека. Незабавно към мястото са насочени още гранични наряди и е уведомена гръцката гранична полиция. Към 14 часа групата е задържана на гръцка територия.

Пак на 5 юни на ГКПП – Капитан Андреево гара в един от вагоните на товарен влак, пристигащ от Турция, граничните полицаи открили 6 незаконни имигранти. Те били без документи, представили са за сирийски граждани. Нелегалните имигранти са задържани в ГПУ-Свиленград. На ГКПП-Лесово вчера граничните полицаи открили с газ-анализатор други 5 незаконни имигранти, представящи се сирийски граждани. Нелегалните пътници били укрити в товарен автомобил с турска регистрация. Те са задържани в ГПУ-Елхово.

#мигранти #гранична полиция #ФРОНТЕКС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници