Над 30 хил. войници от НАТО участват в учението „Анаконда-16” в Полша

Над 30 хил. войници от НАТО участват в учението „Анаконда-16” в Полша
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

30 хиляди войници от натовски държави участват във военното учение „Анаконда” в Полша. Около половината от военнослужещите са от Съединените щати. Български войници също участват в маневрите, чиято цел е да се уверят съюзниците и партньорите от НАТО в защитата на източния фланг на военния блок.

Военно учение с участието на повече от 20 държави от НАТО, включително България, започна в Полша. То трябва да убеди членките на алианса в Източна Европа, че са защитени от потенциална заплаха от страна на Русия. За две седмици 30 000 войници ще извършат маневри с многобройни машини, самолети и кораби. „Анаконда-16” е едно от най-големите учения по източния фланг на НАТО от края на Студената война.

"САЩ и нейната армия имат една цел в учението „Анаконда” и тя е да покажем на всички, че сме рамо до рамо с полския народ, с полската армия и с НАТО в гарантирането на свободата и независимостта на всички държави-членки", заяви Генерал-лейтенант Марк Мили – началник-щаб на сухопътните войски на САЩ.

"Учението цели проверка на военния капацитет на държавите-членки на НАТО за защитата на източния фланг на Алианса", посочи Антоний Макаревич – министър на отбраната на Полша.



 

#генерал #министър #отбрана #кораби #самолети #САЩ #войници #учение #НАТО #Полша #съюзници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"