Барозу констатира, че социалният ни статус се повишил

Барозу констатира, че социалният ни статус се повишил
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Социалният статус на българите се е повишил. Страната е много по-богата, констатира бившият шеф на Еврокомисията Жозе Барозу пред студенти в Софийския университет.

Това било доказателство, че мястото ни е в европейското семейство. На срещата му присъства и бившият му еврокомисар, сега министър на просветата, Меглена Кунева. Барозу ни похвали, че усвояваме европарите и развиваме инфраструктурата си.

Барозу наблегна върху нуждата от дигитална икономика, в чието развитие Европа изоставала от Америка. Само 7% от малките и средни предприятия в ЕС работят трансгранично, отбеляза Барозу. По думите на бившия председател на ЕК Брюксел има стратегия за развитие на онлайн търговията.

Трябвало да се развиват и колаборативните икономики, по мнението на Жозе Барозу. Това променя живота на много хора, убеден е той. Приходите в ЕС от такива колаборативни услуги в ЕС възлизат на 27 милиарда евро за миналата година, подчерта Барозу. Пример за такава колаборативна услуга са споделените пътувания.

Барозу е оптимист за решаването на проблема с бежанската криза на Стария континент.

Европа е уязвима, но от друга страна е и много устойчива, отбеляза той в коментар за актуалната ситуация. Интеграционните сили били по-силни от силите на дезинтеграцията.

 

#ЕС #бежанска криза #студенти #Софийски университет #Жозе Барозу #социален статус #Еврокомисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници