БСП поиска оставката на шефа на пътната агенция Лазар Лазаров

БСП поиска оставката на шефа на пътната агенция Лазар Лазаров
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Лазар Лазаров да подаде оставка - за това настояха от БСП.

Говорителят на парламентарната група на социалистите Жельо Бойчев съобщи пред журналисти в кулоарите на парламента, че ще внесат сигнал до главния прокурор за това как се харчат средствата за ремонтите на републиканската пътна мрежа. По думите му правителството на ГЕРБ дошло с обещанието да демонтира модела КОЙ, а всъщност го надградило и изградило свои обръчи от фирми.

Бойчев посочи, че фирмата "Агромах" ударно печели обществени поръчки по времето на Лазар Лазаров като шеф на АПИ и на министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова. По негови изчисления само от бюджета на агенцията, който е около 700 млн. лева, фирмата "Агромах" е получила 293 800 000 млн. лева.

Кирил Добрев посочи, че информацията им е от писмен въпрос към министър Лиляна Павлова, която прехвърлила отговор към Лазаров. "За 10-годишната ми практика като народен представител по-нагъл отговор не бях виждал", коментира той и уточни, че вместо конкретни числа в отговора се съдържали линкове към информации, откъдето депутатите сами да си събират и изчисляват похарчените средства.

Само от бюджета на АПИ "Агромах" е получила около 300 млн. лева, отделно около 200 млн. лв. чрез подизпълнители, а от общините не е ясно още колко, коментира Добрев. По думите му всяка седмица фирмата е печелила по една обществена поръчка, а в по-напрегнатите седмици - по две. Депутатът каза още, че за изграждане на канавки на магистрала "Марица" са дадени допълнително 50 млн. лева, при положение че цялата магистрала е за 150 млн. лв., които трябвало да бъдат усвоени за 32 дни.

 

 

#Лазар Лазаров #АПИ #оставка #БСП #магистрала #депутат #Кирил Добрев #Марица #бюджет #Лиляна Павлова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници