Борисов критикува МВР за закъснели действия след стрелбата по Митьо Очите

Борисов критикува МВР за закъснели действия след стрелбата по Митьо Очите
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министър-председателят Бойко Борисов определи като "една махленска свада" стрелбата по осъдения за разпространение на наркотици Димитър Желязков, известен като Митьо Очите. Премиерът критикува бургаската полиция за това, че не е задържала навреме близките до Очите, които снощи блокираха болницата в Бургас и нападнаха събралите се там журналисти.

"Това, което мога да кажа, е, че намирам по-късните действия на МВР за грешка", заяви Борисов, цитиран от агенция "Фокус". Той обясни, че вътрешният министър Румяна Бъчварова заминава за Бургас, като е отложила пътуването си за съвета на министрите на вътрешните работи от Европейския съюз.

"Единственият въпрос, който имам, е защо пред болницата не бяха арестувани тези, които дойдоха – на свиждане ли, на какво ли, не ги знам? Иначе всичко останало като действие е правилно", допълни той. Борисов заяви че това е "една махленска свада на кандидат-зет с бивш затворник, пореден инцидент за паркомясто".

Той предупреди медиите, че ако продължат да говорят за стрелбата, това може да попречи на летния туристически сезон. Попитан дали все пак не става въпрос за спор за разпределяне на наркопазара, Борисов заяви, че разправията е тръгнала заради това, че такси не е спряло на определеното за това място, но посочи и: "Всичко се проверява, това е човек, лежал 5 години в затвора". Версията, която в момента МВР посочва за стрелбата, е именно "битов скандал" за паркиране.

Митьо Очите бе прострелян снощи, след като с около 40 негови приближени нахлули в дискотека в Слънчев бряг. Според разследващите по-рано през деня се е разразил скандал за място за паркиране между приятеля на дъщерята на Желязков и собственика на заведението.

При последвалата по-късно стрелба е убит един човек от обкръжението на Очите, а самият Димитър Желязков е в болница и за живота му има опасност.

#министър председател #Бойко Борисов #наркотици #стрелба #Димитър Желязков #Очите #журналисти #медии #туристи #наркопазара #Слънчев бряг #дискотека

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"