Проливните дъждове затвориха пътища и причиниха наводнения на места в страната

Проливните дъждове затвориха пътища и причиниха наводнения на места в страната
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Усложнена е обстановката в община Троян, предаде БТА. Двама души са блокирани в дома си заради отнесен релсов мост в село Калейца, съобщи пред агенцията кметът на Троян Донка Михайлова. С тях е установена връзка и те са добре. Утре ще започнат възстановителни работи по моста.

Най-обилни валежи е имало в районите на Шипково, Терзийско, Дълбок дол и Калейца, а реките Команска и Ръждавец са увеличили многократно нивата си. Републиканският път Троян – Шипково е под вода, след като запушени дерета и водостоци са прелели и са затлачили шосето с дървета и наноси. Пътят е проходим при повишено внимание. В Шипково е паднала подпорна стена на детската градина. От община Троян посочват, че гражданите могат да подават сигнали за проблеми на тел. 0670/6 80 50.

В Карлово са наводнени приземни етажи и мазета на къщи, след като в пордължение на един час непрекъснато е валяло, предаде агенция "Фокус". Наводнения има в няколко селища в общината, като ситуацията е тежка в Дъбене. Залят е участък от пътя Карлово – Дъбене, а екипи на пожарната отводняват обекти и отпушват шахти.

В община Свищов дъждът затвори пътя Вардим – Новград, след като водата натрупа наноси, а земната маса на пътя достигна около един метър. Екипи на областното пътно управление и местната "Пожарна безопасност и защита на населението" работят по разчистването на пътя. Движението е пренасочено през гр. Бяла.

Сериозни щети дъждът е нанесъл и в село Царевец, съобщи "Фокус. Три моста в селото са залети. Има и наводнени къщи.

Междувременно БТА съобщи, че в русенското село Червен е паднала градушка с големината на орех. В ранния следобед там се е разразила буря, която е повалила дървета и е прекършила клони, но няма наводнени къщи.

 

#валежи #наводнение #мост #село #релсов път #Троян #Карлово #наноси #къщи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"