Спад на петролните цени за четвърти пореден ден на търговия

Спад на петролните цени за четвърти пореден ден на търговия
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Цените на “черното злато“ се установяват трайно под 50 долара за барел, понижавайки се за четвърта поредна сесия на търговия, тъй като инвеститорите игнорират сигналите за ребалансиране на петролните пазари и се фокусират върху солидните трусове на световните капиталови пазари с оглед на нарасналата опасност за излизане на Великобритания от Европейския съюз.

Негативно влияние върху цените оказват и оповестени в понеделник поредни слаби икономически данни от Китай, очакванията за нарастване на седмичните петролни запаси в САЩ, както и допълнителното напрежение в резултат на стартиращата днес двудневна среща на Федералния резерв.

По-силният долар на валутните пазари (с единствено изключение спрямо японската йена) също допринася за натиска от продажби на важната енергийна суровина. 

Фючърсите на петрола сорт брент с доставка през август се понижават с 1,29% към 49,70 долара за барел, след като към края на предходната седмица (на 9-и юни) поскъпнаха до многомесечен връх от 52,86 долара - най-високо ниво от октомври 2015-а година.

Аналогичните фючърси на американския лек суров петрол са на загуба от 1,41% и се търгуват около 48,21 долара - с повече от три долара за барел под техния 11-месечен връх от 51,67 долара, достигнат на 9-и юни.

#петрол #цени #черно злато #фючърси #барел #Брент #сорт #пазари #Китай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"