МВФ: Евентуален Брекзит ще дестабилизира пазарите като фалита на Леман Брадърс

МВФ: Евентуален Брекзит ще дестабилизира пазарите като фалита на Леман Брадърс
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Евентуално излизане на Великобритания от ЕС би предизвикало пристъп на нестабилност на пазарите и би довело до по-бавен икономически растеж растеж. 

За това предупреди говорителят на Международния валутен фонд (МВФ) Джери Райс, цитиран от Франс прес и БТА.

Райс изтъкна, че МВФ не се опитва да вдига тревога, а просто да си свърши работата по неутрален и безпристрастен начин.

Деветнайсетте страни от еврозоната ще засилят сътрудничеството помежду си във всички необходими области независимо от изхода от референдума във Великобритания за членството в Европейския съюз, заяви междувременно председателят на Еврогрупата Йерун Дейселблум, цитиран от Ройтерс и БТА.

Финансовите министри от еврозоната, които се събраха в Люксембург, не обсъждаха официално какво може да стане, ако британците гласуват за излизане от ЕС следващата седмица, но проучиха как еврозоната може да засили сътрудничеството си.

"Обсъдихме какво е необходимо да направим в еврозоната, независимо дали ще има Брекзит", каза Дейселблум на пресконференция след срещата.

Евентуален Брекзит би бил европейският вариант на случилото се с Леман брадърс, посочи финландският министър на финансите Александър Стуб.

Ще има последици не само за Лондон, не само за Великобритания, не само за Европа, а според мен за целия свят, допълни той.

 

 

#Брекзит #фалит #Лемън Брадърс #пазари #МВФ #икономически растеж #еврозона #еврогрупа #Йерун Дeйселблум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »