Арести на 40 заподозрени за атентат в Брюксел, засилена охрана на министри

Арести на 40 заподозрени за атентат в Брюксел, засилена охрана на министри
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Общо 40 души са били задържани тази нощ в Белгия за подготвянето на атентат, съобщи БТА, като се позова на прокуратурата.

Местните медии съобщават, че от снощи премиерът Шарл Мишел и министрите на правосъдието, вътрешните и на външните работи, както и техните семейства, са поставени под засилена охрана, без да се прави връзка между двете събития.

По данни от източници, свързани с разследването, вероятно е бил предотвратен атентат в Брюксел. Според прихванат телефонен разговор терористите са възнамерявали да ударят място, където са се събрали футболни запалянковци.

Тази нощ са били извършени около 40 обиска на адреси, както и на над 150 гаража на територията на цялата страна. Дванайсет от задържаните остават под стража, а останалите са освободени след разпит. Повечето от арестуваните при националната антитерористична операция са се намирали в Брюксел.

Уточнява се, че до този момент не са били открити оръжия и взривни вещества.

По-рано тази седмица медиите съобщиха, че от Сирия към Белгия и Франция са изпратени нови групи терористи за извършването на атентати. Информациите се позоваваха на официални данни на специалните служби.

 

 

#Брюксел #арести #атентат #Сирия #Белгия #Франция #адреси #гараж #прокуратура #медии #терористи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"