Летни ремонти из цялата страна - традиционни тапи за пътуващите

Летни ремонти из цялата страна - традиционни тапи за пътуващите
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Летните ремонти започват с пълна сила, като за някои срокът на приключване е до края на годината, показва проверка в графика на Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ), посочва "Труд".

Магистрала „Хемус" ще бъде едно от най-големите предизвикателства за пътуващите. От днес там започва неколкомесечният ремонт на тунела „Витиня". Тръбата за Варна ще е затворена до декември, а трафикът ще минава двупосочно в тръбата за София.

Преди да стигнат до него обаче, шофьорите ще трябва да преодолеят и тапата в посока Варна при виадкут „Елешница". Той ще е в ремонт до 30 ноември, а движението между 14-и и 15-и км ще е двупосочно в посока София.

Още 10 км по-нататък в посока към морето има и активизирало се свлачище заради което до края на юли колите ще се движат в активната и изпреварващата лента.

В обратната посока за столицата, пък, чак до края на октомври движението ще е двупосочно между тунел „Топли дол" и тунел „Ечемишка" отново поради ремонт.

Магистрала „Тракия", която води право до морето, също ще е ограничена от ремонти. По план те трябва да бъдат само през юли. По нея водачите ще трябва да се съобразяват с възстановителните дейности на виадукт при 20-и км. Движението от 18-и до 23-ти км ще е двупосочно в платното за София с една лента в посока Бургас и една лента за София до 6 юли. През почивните дни схемата ще се обръща. Двупосочно заради ремонт ще е и движението при 136-и км на магистралата до 17 юли.

Проучвателни дейности пък ще затрудняват трафика по АМ „Струма". В посока към Кулата между 23 и 24 км скоростта е ограничена до 80 км/ч, а от АПИ предупреждават за повишено внимание.

В първите две седмици на юли ограничения ще има и в части по АМ „Марица" и АМ „Люлин". По пътя за Турция шофьорите трябва да бъдат внимателни между 4-ти и 7-и км в посока Димитровград. Същото важи и при 8 км в посока София на другия скоростен път.

#АМ #Струма #Марица #магистрала #движение #Топли дол #Люлин #Варна #Ечемишка #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »