Митов ще обсъжда енергийни въпроси с Лавров в Сочи

Митов ще обсъжда енергийни въпроси с Лавров в Сочи
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българският външен министър Даниел Митов ще има среща с руския си колега Сергей Лавров в рамките на 34-тата среща на Съвета на министрите на външните работи на страните членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество, съобщиха от МВнР. Тази година срещата се състои в Сочи и се предхожда от заседание на Комитета на старшите служители (29-30 юни)

Вчера в парламента Митов заяви, че в рамките на двустранната среща с Лавров двамата ще коментират и енергийни въпроси. Външният министър не пожела да даде повече подробности по темите, за да не се създават обществени очаквания, които може да не се оправдаят, цитира думите му БТА.

Освен с Лавров се очаква българският външен министър да има разговори на четири очи с турския си колега Мевлют Чавушоглу и с молдовския външен министър Андрей Галбур.

Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество е създадена през 1992 г. В нея членуват 12 държави: Албания, Армения, Азербайджан, България, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Турция, Украйна, Русия и Сърбия.

#външен министър #Даниел Митов #Сергей Лавров #Русия #енергийни проекти #МВнР #Сочи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »