Борисов иска бързо оставката на ген. Радев - подробности

Борисов иска бързо оставката на ген. Радев - подробности
БГНЕС
A A+ A++ A

В началото на днешното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов предложи първо да бъде обсъдена оставката на ген. Румен Радев, предаде репортер на БГНЕС.

„Нека докато са тук медиите да минем точка 11 първо, защото чух упреци. А ние да правим извънредно заседание на МС за такава точка не виждам абсолютно никакъв смисъл”, заяви той.

Точка 11 в дневния ред на заседанието днес е проект на решение за предложение до президента за издаване на указ за освобождаване от длъжност и от военна служба на ген.-майор Румен Радев. Президентът, който е и върховен главнокомандващ на въоръжените сили, назначава и освобождава висшия команден състав на въоръжените сили и удостоява с висши военни звания по предложение на Министерския съвет.

„Направи Ненчев всичко възможно още днес, щом мине, вече е минало - да отиде при президента – да стане максимално бързо“, заръча премиерът на военният министър.

Премиерът спомена и за проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи – 3 млн. лв. за специалните сили. Той припомни, че миналата седмица е имало посещение на специалните части на сухопътните войски. Борисов отново ги похвали като каза, че „са невероятно добре подготвени“, но в същото време условията им са лоши. “ Ние тогава имахме готовност с министъра веднага да почнем ремонт, но когато видяхме състоянието на сградите – какъвто и ремонт да им се направи, той все ще е лош. Просто те не подлежат на ремонт, затова целево за ремонт в 68 бригада „Специални сили“, на специализирания учебен полигон „Црънча“ отпускаме 3 млн. лв. допълнително от бюджета. Ако нещо не достига, министърът на отбрана ще го следи, но незабавно да се почне да се строи нова казарма, така че да бъде в унисон с това, което заслужават нашите войници. Така че тогава им обещахме ремонт, но преценихме, че по-добре да им направим нова сграда, за да отговаря на качествата, защото просто действително го заслужават“, казва Борисов.

Бригаден генерал Явор Матеев командир на бригадата благодари от негово име и личния състав на специалните сили за своевременната реакция. „Убеден съм, че със средствата, които ще бъдат предоставени следващата година Силите за специални операции ще имат подобаваща структура на световните стандарти, така че ние ще можем да водим пълноценен учебен процес и бойна подготовка. Убеден съм, че следващата година ще имате възможност да откриете това ново съоръжение, с което ние ще бъдем наравно с нашите колеги“, каза той.

Премиерът каза пред камерите и за друг ангажимент, поет към владиката от Варна. „Знаете, че там строим един огромен храм, много хубав, чисто нов „Прокопий Варненски“ и още 300 000 лв. днес предлагаме да гласува МС, за да бъде приключен“, съобщи премиерът. 

 

Източник: БГНЕС

#оставка #заседание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"