Българските пожарникари помагали в Скопие се завърнаха у нас

Българските пожарникари помагали в Скопие се завърнаха у нас
БГНЕС
A A+ A++ A

 

С „Добре дошли у дома” в Благоевград по обяд днес посрещнаха дузината служители на ГД “Пожарна безопасност и защита на населението“, които снощи се върнаха от мисия в Македония, където изпълниха професионалния си и човешки дълг, съобщава БГНЕС.

Екипите посрещнаха директора на главната дирекция главен комисар Николай Николов, кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и областния управител Бисер Михайлов. Губернаторът на областта връчи на главен комисар Николов плакета на областния управител, който прочете поздравителен адрес от името на министър Бъчварова. С топли думи към пожарникарите се обърнаха още областният управител, директорът на РС ПБЗН Георги Пармаков и кметът на Благоевград.

„Заварихме бедстващи хора, положението в Скопие бе много по-тежко от това което очаквахме, хората бяха без ток и вода”. „Хората ни бяха благодарни, чакаха си реда при изпомпването на водата и отводняването. Най-тежко за нас бе страданието което четяхме в очите им, обхваналото ги примирение, че сполетялото ги бедствие е един вид наказание”

„Помогнахме колкото можем, прибрахме се живи и здрави”, „Организацията тук в България е на много по-високо ниво от тази в Македония, имаме и по-добра техника.”. Това разказаха деветимата пожарникари, участвали в тридневната мисия в Скопие. Благоевградският екип, отводнявал обществени сгради и частни домове, освен 9-та редови пожарникари включва двама инспектори и директорът им комисар Георги Пармаков.

Пожарникарите се прибраха снощи в 20 часа кални и мръсни, колегите им, който бяха нощна смяна тази нощ проявиха колегиалност, освобождавайки да се приберат веднага при семействата си, а те им измиха двете пожарни, водните помпи, маркучите, скатавайки и прибирайки използваното в при отводняването на Скопие оборудване. 

 

#пожарникари #Скопие #помощ #наводнение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници