Започнаха проверки след скандала с Абдуллах Бююк

Започнаха проверки след скандала с Абдуллах Бююк
БГНЕС
A A+ A++ A

 

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова разпореди проверки в ГД „Гранична полиция" и Дирекция „Миграция" заради турския гражданин Абдуллах Бююк, съобщава БГНЕС.

В интервю, дадено тази сутрин, премиерът Борисов каза, че проверките, които към този час са факт, ще бъдат извършени.

В хода им ще се установяват обстоятелствата, при които е допуснат на територията на страната ни турският гражданин Абдуллах Бююк, както и правомерността на действията на служителите на Дирекция „Миграция“ по неговия казус. Проверките са възложени на Дирекция „Инспекторат“.

В интервю за Нова телевизия тази сутрин Борисов заяви, че България е страшно уязвима, а той трябва да запази всячески добри отношения с Турция. „Ние с Турция в момента трябва да се опитаме да градим възможно най-добри отношения. Ако трябва, на всички да им вземем главите, ние не трябва да допуснем мигрантска вълна”, бяха думите на Борисов.

Вчера вицепремиерът Бъчварова коментира предаването на Абдуллах Бююк на турските власти с мотивите, че не е имал валидни документи. Тя обясни, че Бююк е влязъл в България в началото на февруари с невалидни документи. Това било установено при проверка в базата данни на Интерпол.

Обвиненият за връзки с групировката ФЕТО на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен бизнесмен Абдуллах Бююк бе предаден на властите в Турция на 10 август на ГКПП Капитан Андреево – Капъ куле. Абдуллах Бююк е известен като финансист на организацията на Гюлен. 

#проверки #Бойко Борисов #гранична полиция #Румяна Бъчварова #абдуллах бююк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »